Hankook investeert $ 1,6 miljard in fabrieksuitbreiding in Tennessee

Hankook investeert $ 1,6 miljard in fabrieksuitbreiding in Tennessee

Uitbreiding levert een extra 1.200 banen op voor de regio Clarksville, Tennessee (VS)
State-of-the-art faciliteit zal het aantal lokaal geproduceerde banden meer dan verdubbelen tot een totaal van 12 miljoen
Eerste lokale productie van TBR-banden in de VS

Neu-Isenburg, Duitsland, 6 september 2022 – Hankook, fabrikant van premiumbanden, heeft vandaag aangekondigd dat de raad van bestuur een investering van $ 1,6 miljard heeft goedgekeurd om de fabriek in Clarksville, Tennessee uit te breiden. De investering omvat de eerder geplande Fase 2-uitbreiding die de productiecapaciteit van Hankooks banden voor personenauto’s en lichte vrachtwagens (PCR/LT) zal verdubbelen, en voegt een Fase 3-uitbreiding toe met de eerste Amerikaanse productie van TBR-banden (truck- en busbanden) van het bedrijf. De toevoeging van het Fase 3-uitbreidingsproject levert 400 extra banen op voor het gebied rond Clarksville, van in totaal 1.200 nieuwe banen.

Hankook zal de productie van PCR/LT in de VS verdubbelen tot 11 miljoen eenheden en kan jaarlijks 1 miljoen TBR-banden produceren. De uitbreiding brengt ook de totale investering van Hankook in het gebied op $ 2,2 miljard. Het het bedrijf kan hiermee bandendealers en consumenten verder voorzien van banden van hoge kwaliteit en toonaangevende diensten om aan de eisen van de Amerikaanse markt te voldoen. Het bedrijf blijft daarbij bestaande en toekomstige OE-partners (eerste montage) ondersteunen.

“De investering in onze fabriek in Tennessee onderstreept nogmaals de groeiende aanwezigheid van Hankook in de VS en ons streven om onze klanten optimaal te bedienen”, aldus Sooil Lee, CEO van Hankook Tire & Technology en president van Hankook Tire America Corp. “De nieuwe fase van onze fabriek in Tennessee richt zich op duurzame constructie en innovatieve productie, en biedt een doeltreffende lokale toeleveringsketen om effectiever aan de vraag van de klant te voldoen. Bovendien zijn we enorm trots dat we de lokale economie blijven ondersteunen door 1.200 nieuwe banen naar het gebied rond Clarksville te brengen.”

Uitbreiding van de locatie in Tennessee: koers gezet voor grotere aanwezigheid op de Amerikaanse markt

Sinds de opening van Hankooks ultramoderne fabriek in Tennessee in oktober 2017 heeft Hankook jaarlijks 5,5 miljoen banden voor de Noord-Amerikaanse markt geproduceerd en 950 banen gegenereerd. De Noord-Amerikaanse markt was in 2021 goed voor meer dan 28% van de totale verkoopcijfers van Hankook Tire.

“Deze productie-uitbreiding is een essentiële stap richting de uitbreiding van onze groei op de markt voor middelzware vrachtwagens en maakt Hankook een van de weinige fabrikanten in de VS die TBR-banden produceert”, aldus Rob Williams, Senior Vice President, North America Sales, Hankook Tire America Corp. “We kunnen zo beter voldoen aan de behoeften van zowel ons groeiende dealerbestand als het wagenpark dat de Noord-Amerikaanse scheepvaartroutes bedient.”

Hankook begint naar verwachting in 2023 met de nieuwe fabriek, onder voorbehoud van definitieve overeenkomsten, wettelijke goedkeuringen en andere voorwaarden. De bandenproductie in de nieuwe fasen van de fabriek begint in het vierde kwartaal van 2024 en zal begin 2026 volledige capaciteit bereiken.

“Wereldwijde merken zoals Hankook Tire kiezen ervoor om in Tennessee te investeren vanwege ons sterke ondernemingsklimaat, onze goed opgeleide arbeidskrachten en de centrale ligging”, aldus de gouverneur van Tennessee, Bill Lee. “Ik dank Hankook voor haar doorlopende investering in onze staat en voor de 400 nieuwe productiebanen die het bedrijf creëert in Montgomery County, Tennessee.”